2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Saldžiakąsnio duona arba šokoladinė bananų duonelė

Sveiki!

Šį savaitgalį man iškilo klausimas - kaip pradžiuginti savo studentiško būsto „butiokus“. Norėjosi kažko paprasto ir greitai paruošiamo, tad atkasiau bananų duonos receptą. Tešlą paruošti paprasta, rankų į ją kišti nereikia, viskas labai greita. O pašovus orkaitėn visus namus užlieja saldus bananų ir šokolado kvapas. Tad pirmyn!

Ko mums reikės:
Pusės kilogramo miltų, šaukštelio sodos, pusės šaukštelio kepimo miltelių, stiklinė cukraus, pusės stiklinės aliejaus, 2 kiaušinių, 3 bananų, 150 g juodojo šokolado, 3 šaukštų pieno, šaukštelio vanilinio cukraus ir sviesto skardai patepti.

Bananus reikia nulupti ir sutrinti. Patogu tai padaryti šakute. Išmaišyti aliejų su cukrumi, įmušti kiaušinius, įmaišyti bananus ir vanilinį cukrų bei pieną. Viską gerai išplakti plaktuvu.
Pusę šokolado sutarkuoti, o kitą pusę sukapoti gabalėliais. Šokolado gabalėlius patariu apvelti miltais, tada jie nenusės į skardos apačią kepimo metu.


Pirmiausia reikia įmaišyti tarkuotą šokoladą į gautą masę, tada suberti miltus iš ankščiau sumaišytus su soda ir kepimo milteliais. Galiausiai suberti kapotą šokoladą.
Skardą patepti sviestu, sukrėsti tešlą ir ją paskirstyti. Šauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepti apie valandą.  Skarda turėtų būti stačiakampė, gyli, bet kadangi tokia mano studentiškoje buityje dar neapsireiškė, naudojau kekso formą. Niekas nuo to nepasikeitė.


Iš šios tešlos galima kepti ir puikius keksiukus, tešla puikiai iškyla, duona iškepa puri ir gana saldi, tačiau ne per daug. Taigi viskas, jau galite vaišinti draugus. Puikiai tinka su pienu, arbata ar kava! :)



Su linkėjimais.
Goda

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą