2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Greipfruktinis

Hey! Dar vienas greitas įrašas šiandien :)

Kodėl neišbandžius kokio netradiciniuo skonio kepinio? Šis keksas bus gaivus, šlapias ir saldžiai kartus, nes yra gaminamas iš... greipfruktų. Nė trupučio juo nenusivyliau - jis kaip tik pranoko lūkesčius. Greipfruktinį galiu įvertinti kaip vieną skaniausių ragautų keksų.

Reikės:
2 stiklinių miltų, 4 kiaušinių, 100 g sviesto, 250 g cukraus, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 2 didelių greipfruktų ir 2 šaukštelių kepimo miltelių.

Pirmiausia apdorokite greipfruktus. Su jais iš tiesų nemažai knisalionės. Reikia juos nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir nuo kiekvienos pašalinti odeles. Vieno vaisiaus minkštimą sutrinti plaktuvu, kito - supjaustyti.


Sviestą išsukti su vaniliniu cukrumi, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išplakti. Išplakus sukrėsti trintus greipfruktus, gerai išmaišyti. Suberti su kepimo milteliais maišytus miltus ir likusius greifruktus ir viską atsargiai išmaišyti.


Kekso forma šiam kepiniui būtina, ją reikia gausiai ištepti sviestu, nes keksas iškepa gana šlapias ir sunkiai išsiima. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą. prieš išimant keksą iš formos geriausia palaukti kol jis atvės. Nors ir karšto kekso skonis nepakartojamas :)



Taigi skanaus savaitgalio. :)
Su linkėjimais,
Goda

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą